About Snuten

Swedish:

Snuten är en snäll liten katt med många vilda drag och ibland beter han sig som en hund.

Tre saker man ska passa sig för är:
1: Att prata i telefon, då blir han arg för att man pratar i en plast grej istället för med honom, och då brukar han attakera fötterna vilket kan göra mycket ont när hans klor är vassa, ibland bits han rejält.

2: Om man luktar efter något eller om man fnyser eller nyser så blir han nästan galen, då märker man av han riktiga vilda jag(han brukar fnysa som en häst när Han är arg). Han hoppar oftast upp och biter i armen och ibland tom i axeln och ryggen. Man får då ta det lugnt och lugna honom med snäll och mjuk röst och inte fya argt på honom, för då blir det värre. Det går ibland ta bort honom med andra handen men oftast så biter han bara tag i den armen istället, kan göra ont.

3: Att fya på honom när han gör hyss eller river någonstans går bra, men man få inte låta arg, för då blir han arg och kan börja bitas i fötterna eller benen.

 

Dessa beteenden har han haft sedan jag skaffade honom, och verkar vara omöjliga att vänja av honom, men det är väl hans sätt att visa att han också vill bestämma, han har mycket egen vilja och kan ibland fnysa och skrika med grov röst på en skåpslucka han inte får upp eller om en leksaksråtta har hamnat under soffan som han inte kommer åt.

Förutom dessa beteenden så är han världens finaste och snällaste katt och lagom gosig.

Snutens roliga sidor har även bidragit till hans namn, tex. så får jag inte borsta tänderna eller duscha, för då tar han tag i handen(borstar tänderna) eller i ena foten(när man går in i duschen), och då kom jag på namnet Snuten till honom, för han är som en liten snut som ska tillrättavisa en. Och ibland kan han komma farandes genom rummet dubbelt så stor med rest ragg, svansen blir ca 5gg större än normalt, och då vill han busa minsann.

Man kan nog säga att en(iallfall Snuten) Bengal katt är inte som en "vanlig" katt alls, förutom att dom kan jama dom med. Och så är Bengal katter så otroligt mycket starkare i "armarna" än vanliga katter och har för övrigt mycket muskler och väger mycket.

Nu får ni inte tro att Bengal katter är ilskna av sig för det är inte Snuten iallfall.  :)

1 Dec 2009: Kan tillägga att hans beteenden med bitandet och det har han slutat med för länge sedan. Det var nog en komination med att jag var på jobbet en hel dag och han inte fick den uppmärksamhet direkt när jag kom hem som han ville ha. Och sedan var det nog mycket att han var kattunge, idag är han "mogen" och mycket förstående. Han har även en kompis sedan några år tillbaka. Så även i detta avseende så är nog Bengalkatterna lite annorlunda mot "vanliga" katter. Som Siameser tex. 

 


Copyright Magnus Dahlin 2002